Bombaž je tkanina, ki je povsem upravičeno visoko cenjena. Tako kot pri vrhnjih oblačilih, je pri nakupu spodnjega perila potrebno premisliti ali se boš odločila za bombažno ali sintetično tkanino. Obe imata svoje prednosti in slabosti.

 

• Bombaž

Ta je že dolgo znan kot "tkanina našega življenja". Zaradi naravnih vlaken je zagotovo dobra izbira ne glede na vrsto oblačila. Je izjemno zračen, ne draži občutljivih predelov. Ravno zaradi zračnosti, ne nudi primernega okolja za razvoj bakterij. Vendar pa temu ni tako, če imamo preko bombažnega spodnjega perila oblečena sintetična oblačila. Bombaž ima pa tudi slabe lastnosti, ena najpomembnejših, vsaj kar se tiče spodnjega perila je, da se ne giblje z našim telesom, obenem pa zaradi visoke vpojnosti, ko se pretirano potimo ne ostane suh, kar povzroča manj prijeten občutek na koži.

 

• Sintetične tkanine.

Spekter sintetičnih tkanin je širok, vsaka sintetična tkanina je narejena tako, da kar najbolje služi našim potrebam glede na delo, ki ga opravljamo. Sintetične tkanine so zasnovane, da vzdržijo tudi težko športno aktivnost. Pogosto imajo veliko sposobnost za razteg, kar pomeni, da se perilo giblje s teboj, ne glede na tvojo dejavnost. Poleg tega so sintetične tkanine namenjene za odvajanje znoja in druge vlage stran od kože, zaradi česar se boš v njih počutila udobno. Ker se vlaga drži stran od občutljive kože, je tveganje za glivice, bakterije ali druge neprijetne bolezni skoraj nično. Tako kot bombaž pa imajo tudi sintetične tkanine svoje slabosti. Sintetična vlakna so pogosto petrokemijski stranski produkti, torej se je potrebno zavedati, da s proizvodnjo sinetičnih vlaken, ne glede na to, da so pravzaprav stranski produkt druge proizvodnje, onesnažuje okolje. Ker gre za kemijsko proizvodnjo, pa seveda ni odveč opozorilo, da je pomembno (tako kot tudi pri bombažu), da posegaš po kakovostnih vlaknih, saj pri cenenih vlaknih pogosto ostajajo v vlaknih ujete tudi kemijkalije, ki so koži in zdravju škodljive. Več o tem si preberi TUKAJ.

 

Torej ko boš izbirala spodnje perilo, razmisli na svojo telesno aktivnost, udobje in kakovost materialov. Pri Modni Dami boš nasla spodnje perilo iz mešanice kakovostnega bombaža in kakovostnih sintetičnih vlaken, ki se bo prilagajalo tvojemu telecu in ti omogočalo svobodno gibanje, obenem pa ne bo dražilo tvoje kože. PONUDBO SI OGLEJ TUKAJ.