Hrbtni trak nedrčka mora biti vedno vzporeden s tlemi. Zaponka na hrbtnem traku ti ne sme nikoli lesti proti lopaticam, pravzaprav linija zaponke ne sme biti višje, kot je spodnja linija kosti košaric spredaj. Na sliki spodaj lahko vidiš nepravilno in pravilno lego hrbtnega pasu:

 

Pravilna in nepravilna lega hrbtnega pasu nedrčka

 

In zakaj je lega hrbtnega pasu tako pomembna?

1. Naloga hrbtnega pasu je, da nosi dojke. Kar 80% teže dojk, naj bi prevzel hrbtni pas. A da bi svojo nalogo lahko opravljal, mora telo prijetno čvrsto objeti in biti vzporeden s tlemi. In zakaj imamo potem naramnice? Naramnice opravljajo vlogo stabilizacije; predvsem skrbijo, da so dojke usmerjene naprej in nam ne uhajajo pod podpazduhe.

 

2. Preširok hrbtni pas ima posledico v preširokih košaricah. Preširoko pozicionirane košarice z dojkami silijo pod podpazduhe, obenem pa vašo figuro razširijo. V zgornjem delu telesa tako izgledate širše, kot ste v resnici.

 

3. Širši kot je hrbtni pas, manj so dojke privzdignjene. Za večji privzdig ne potrebuješ debelejšo podlogo, le hrbtni trak prave širine. Je pa dober privzdiš pomemben tako pri manjših kot večjih dojkah. Pri večjih dojkah s tem lahko prepričimo marsikatero zdravstveno težavo.

 

Če imaš pomisleke glede svojega hrbtnega pasu, me najdeš na eva@modnadama.si ali na 040 454 979.

 

Si želiš novega nedrčka, pa tvoj hrbtni pas ni prave velikosti? Prvi nakup pri nas, vključuje brezplačno probo. Preveri TUKAJ, kako do nje >> 

 

Paket prvega nakupa - brezplačno svetovanje in brezplačna preizkušnja velikosti