Danes obeležujemo dan ozaveščanja o stresu. (angl. Stress Awareness Day)

 

Stres je tihi ubijalec, tako na delovnem mestu kot tudi v vsakdanjem življenju. Stres ima sicer v osnovi človeške biologije dober namen, vendar je naše sodobno življenje prineslo presežek vzrokov, ki nas preganjajo iz dneva v dan. Ko se soočamo z izzivom ali grožnjo naši blaginji, telo doživi stres. Ne glede na to ali smo na delovnem mestu, ki nas postavi pod izjemen pritisk, ali se soočamo z boji v življenju ali razmerju je stres lahko pravi, tihi morilec.

Dan za ozaveščanje stresa je bil določen z namenom, da se zavemo stresa v našem življenju in ozavestimo kako vpliva na nas.

Današnji dan je priložnost, da se zazremo vase in v svoje življenje, da razmislimo, kaj na nas vpliva stresno in katere dejavnike stresa, bi iz svojega življenja lahko umaknili. Roko na srce, živimo v času, ko je živeti brez stresa nemogoče, a zagotovo lahko najdemo nekaj kar nam povzroča stres po nepotrebnem. Ali pa poiščemo sebi primerne načine sproščanja in stres zmanjšamo na ta način. Naj bo to šport, meditacija, igra z otroci, razvajanje, lahkoten sprehod v naravi,…

Danes si vzemi trenutek in razmisli o zapisanem. Stres je lahko morilec, ne dovolite, da bi vzel še en dan vašega življenja.

 

Izkoristi dnevno akcijo #stressawarenessday

>> SAMO DANES -15% na VSE nedrčke >>