Kako izbrati žensko spodnje perilo v pravi velikosti, barvi in kroju je tema, ki je za nas ženske še vedno manj prijetna in precej zapletena. Pomembno nam je več kot le lep nedrček, pričakujemo udobje in "stvari" na svojem mestu. Zate imam nekaj instant trikov.

 

1. VELIKOST

Ne glede na to ali gre za spodnji ali zgornji del spodnjega perila, tako hlačke kot nedrček morata biti prave velikosti. Pri hlačkah običajno ni težav, te se pojavijo pri izbiri velikosti nedrčka.

A ti zaupam en trik: poskrbi, da boš našla pravo osnovno velikost (del velikosti izražena s številko). Pogosto so trgovke v trgovinah s spodnjim perilom slabše strokovno podkovane in te lahko celo zavedejo, zato vprašanje osnovne velikosti nedrčka reši kar sama. Pomeri si podprsni obseg in s pravilom "plus/minus 2" reši to večno vprašanje. med 60, 65, 70, 75,.... izberi glede na to, kateri osnovni velikosti je najbližja tvoja mera: npr. če meriš 87 cm, je tvoja osnovna velikost 85.

 

 Najboljši načina za določitev osnovne velikosti - meritev podprsnega obsega

 

Ko najdeš osnovno velikost je dovolj veliko košarico najti povsem enostavno. Velja le eno pravilo, ki ga že poznaš: biti mora dovolj velika, da vanjo spraviš vse (dojko in podpazdušno gubo).

 

2. KROJ

Pri kroju spodnjega dela običajno ni večjih težav: hlačke, tangice, brazilke,... Pogosto ženske in mlade mamice, ki so manj športno aktivne posegajo po hlačkah z višjim pasom, ki jim mehkejši trebušček lepo zgladijo. Zopet pod oprijete hlače lepo pristojijo brazilke ali tangice. Vedno videz preveri s tem, da oblečeš vrhnja oblačila. Tako boš najlaže ocenila, v katerem kroju se bolje počutiš.

Podobno je pri nerčku. Pred odločitvijo se osredotoči na mehkobo dojk, če so mehke, izberi bolj zaprte kroje, saj si želiš, da med tekanjem, skakanjem in skladnjanjem migetajoče lepotice ostanejo na svojem mestu, kajne? Upoštevaj zakone gravitacije in vedi, da tako velike kot mehke manjše dojke iz odprtih krojev, kar so običajno push-up kroji, iz košaric lezejo in ustvarjajo učinek 4 dojk.

 

Primerjava višine košarice pri push-up in podloženem nedrčku

 

3. BARVA

Naše mame bi rekle, da je barva spodnjega perila manj pomembna. Pa ni povsem tako, kajne? Ko zjutraj oblečemo lep komplet spodnjega perila zagotovo bolj pripomore k naši dobri volji, kot manj simpatičen in neujemajoč par hlačk in nedrčka, pri katerem upamo, da nas tisti dan ne doleti neprijeten dogodek, zaradi katrega bi morali npr. pri zdravniku in sleči majico.

Izbiraj barve, ki so ti všeč in se ujemajo s tvojimi vrhnjimi oblačili. Vedi, da pod svetla oblačila po bontonu oblečemo svetlo spodnje perilo, pod temnimi pa lahko domišljiji prepustiš svojo pot.

 

Poglej naše najnovejše kolekcije in bestsellerje TUKAJ