Nedrček običajno nosimo čez celi dan, zato si je potrebno pred nakupom vzeti čas in izbrati tisto velikost, ki bo vam in vašim prsim zagotavljala popolno udobje.

KORAK 1

Pri naročanju preko interneta se poslužujte starega dobrega merilnega traku. Izmera podprsnega in prsnega obsega sicer ne zagotavlja izbiro popolnega nedrčka, je pa pri naročanju preko interneta nekaj, čemur se ne da izogniti. Z izmero podprsnega obsega boste določile številčno velikost nedrčka, ki bo zagotavljala, da bo opora prsim čim boljša. Z izmero prsnega obsega pa določite velikost košarice pripadajočemu podprsnemu obsegu. Kljub izmeri obsegov vam morda nedrček ne bo popolnoma ustrezal, se pa prava izbira velikosti ne bo dosti razlikovala od velikosti, določene z izmero obsegov.

Navodila za izmero obsegov najdete na povezavi >> http://www.modnadama.si/izbor_velikosti_nedrcka.

KORAK 2

Ko prejmete nedrček si ga oblecite in opazujte hrbtni del nedrčka. Številčna velikost nedrčka se nanaša na to, kako se vam nedrček prilega okoli vašega telesa. To prileganje mora biti trdno, vendar udobno. Zato mora biti vodoravno, pri tem pa se hrbtni del ne sme dvigniti nad linijo, ki nadaljuje podprsno linijo (najnižji del košaric). Če je nedrček preveč svoboden in se hrbtni del premika gor in do, poskusite z manjšo velikostjo (vendar ne pozabite, da je potrebno pri manjši številčni velikosti izbrati večjo košarico).
Tu je na mestu tudi razlaga o treh kaveljčkih na hrbtnem delu. Pogosto si nedrčke že ko so novi zapenjamo na notranji kavelj. Praviloma je potrebno kupiti nedrček, ki ga boste zapeljale na zunanji kavelj. Materiali se namreč s pranjem in nošnjo nekoliko raztegnejo in tri vrste kavljev omogočajo, da nam nedrček zagotavlja optimalno oporo čim dlje časa. S časoma ko opazimo, da je opora manjša, nedrček lahko zapnemo na bolj notranji kavelj.

 

KORAK 3

Velikost košarice, ki jo izražamo s črkami, se nanaša na obseg vaših prsi. Vaše prsi morajo biti popolnoma objete s košaricami. Če so vaše prsi na vrhu košaric izbočene ali če konci kosti košaric ne sedijo lepo med prsmi, poizkusite večjo velikost košarice. V kolikor pa košarice niso popolnoma popolnjene in imate tkanino na košarici nagubano, poizkusite z manjšo velikostjo košarice.

 

Za nasvet pri izbiri velikosti nam lahko vedno pišete na info@modnadama.si ali nas pokličete na 040 454 979. Z veseljem vam bomo pomagali!