Seveda veste, da je čas, da kupite nove nedrčke, ko imajo stari nedrčki luknjice v košarici ali pa so kosti že povsem zvite. Čeprav so ti znaki očitni, pa niso vedno najboljši indikator izrabljenosti nedrčka oz. trenutka, ko bi bilo nedrček potrebno zamenjati z novim. Dejansko je življenjska doba nedrčkov precej krajša, kot morda mislite. Ko nedrček prsi več ne podpira, ne opravlja več svojega dela. Pri manjših prsih je to morda manj opazno. Tiste z večjimi prsmi pa točno veste o čem govorimo.  

 

Torej, kako pogosto bi morali zamenjati nedrček za novega? Tukaj je nekaj iztočnic:

 

Faktor funkcije

Resnica je, da kako dolgo traja nedrček je odvisno od tega, kako pogosto ga nosite. Seveda bodo nedrčki, ki jih nosite vsakodnevno potrebni zamenjave precej hitreje kot tsti, ki jih nosite le ob posebnih priložnostih. Priporočljivo je tudi, da nerčki rotirajo. Torej ne nosite enega nedrčka več dni zapored, ampak pustite, da vsak nedrček po enkratnem nošenju počiva vsaj en dan. Tako se bodo elastična vlakna vrnila v svoje začetno stanje (se spočila J) in opravljala svojo funkcijo precej dalj časa. Sčasoma boste ugotovile, da z rotiranjem opažite pešanje opore nedrčka precej kasneje.

 

Skrb za nedrček

Če nedrček perete v pralnem stroju ali celo sušite v sušilnem stroju, bo nedrček lep in funkcionalen precej krajši čas. Če se pranju nedrčkov v pralnem stroju en morete ali en želite izogniti, izberite zanje najkrajši program, ki ga stroj ponuja (npr. 17min). Nedrčki bodo čisti, a na dolgi rok precej manj uničeni. Uporaba pralnega, sploh pa sušilnega stroja, vpliva na obliko nedrčka, elestičnost tkanin se prav tako hitrjr obrabi, brez dobre elstičnosti pa nedrček ne nudi dovolj opore. Za dolgo življenjsko dobo nedrčka je ročno pranje v mlačni vodi še vedno številka 1.

 

PRIPORORČAMO DA…

Ne glede na to, ali kupujete nedrček za vsakodnevno nošenje ali za posebne priložnosti, je vedno dobro, da poiščete drugo mnenje. Vemo, kako težko je najti nedrčke, ki se dobro prilegajo, še posebej kadar ne veste kako se mora nedrček pravzaprav prilegati. Ne počutite se nespametne, prosite za nasvet. Če iščete dober nedrček je čas, da svoje težave in dvome zaupate specialistu.

 Dovolite specialistu za umerjanje, da vaše bolečine in frustracije pri nakupovanju nedrčkov prevzame nase in vam to izkušnjo s svojimi nasveti spremeni v nekaj lepega in zabavnega, obenem pa prihrani čas in denar. Poleg tega pa vam bo znal svetovati še o tem, kateri model nedrčka se bo vaših prsim najbolje prilegal.

 

Če se borite z iskanjem nedrčka v pravi velikosti, je čas, da naredite spremembo. Pokličite me na 040 454 979, tudi preko telefona znam zelo dobro svetovati.

Eva