Pravkar si svoj težko prislužen denar vložila v nekaj kompletov spodnjega perila in želiš si, da bi le ti ostali kot novi, kar se da dolgo. Ker mi ni vseeno in si želim, da boš s perilom zadovoljna, ti v nadaljevanju svetujem, kako zanj skrbeti.

 

Marsikatera dama z nedrčkov odreže deklaracijski listek. Če si med njimi ti svetujem, da preden ga odrežeš, dobro pogledaš kaj piše na njem. Preveri sestavo materiala in dovoljeno temperaturo pranja.

Vsekakor za lepe in funkcionalne nedrčke dalj časa, svetujemo ročno pranje. Ker pa se zavedam, da z današnjim tempom življenja pogosto ni dovolj časa za vse obveznosti, kaj še le za ročno pranje, ti zaupam, da nekateri materiali tudi pri nedrčkih prenesejo strojno pranje povsem normalno. Je pa dejstvo, da v kolikor želiš ohraniti obliko košarice, priporočljivo uporabljati KROGLO ZA PRANJE NEDRČKOV. Najdeš jo TUKAJ.

 

Vsekakor pa poskušaj, kar se da pogosto nedrčke oprati na roke.

 

1.   Po nakupu novega nedrčka, le tega pred nošenjem operi.

Iz sanitarnih razlogov, zaradi sledov kemikalij, v izogib morebitnim alergijam, ipd. je priporočljivo vsako novo oblačilo ali spodnje perilo opraviti.

 

2.   Namoči nedrčke za ne več kot pol ure v raztopino nežnega detergenta.

Preden vanjo položiš nedrčke se prepričaj, da je detergent raztopljen, da se izogneš morebitnim lisam na perilu po končanem pranju.

 

3.   Ne peri skupaj svetlo in temno perilo.

To je osnovno pravilo! Tudi zaradi primanjkovanja časa ne ubiraj tovrstnih bližnjic, da ne bodo potem oči, ob pogledu na osivelo (nekdaj snežno belo) čipko, solzne.

 

4.   Odstrani morebitne zaponke, sponke ali karkoli podobnega, kar bi na perilu lahko pustilo rjo.

 

5.   Podložena območja nedrčka operi izjemno previdno.

Osredotoči se na predele, kjer se najbolj vpije znoj in jih nežno, a dobro umij.

 

6.   Ne stiskaj podloženega nedrčka!

S stiskanjem boš sicer iztisnila odvečno vodo, obenem pa boš poškodovala obliko košaric, ki se bodo posledično (če ne prej, pa po nekaj takšnih pranjih) deformirale. Košarico nedrčka raje položi v eno izmed dlani, tako, da jo bo ta na zunanji strani objela. Z drugo roko tvori pest in jo položi v notranjost košarice ter previdno pritisni dlani eno ob drugo.

 

7.   Temeljito speri detergent.

Ostanki detergenta slabijo vlakna in pospešujejo erozijo. Nedrček se bo posledično hitro raztegnil in ti ne bo nudil dovoljšnje opore.

 

8.   Nedrček posuši na zraku.

 

9.   Preden ga pospraviš v omaro ali ponovno oblečeš preveri obliko košaric in jo popravi, v kolikor je to potrebno.