Ni potrebno omeniti, da je ženska brez česarkoli na sebi moškemu manj zanimiva kot ženksa, ki ima oblekečeno zapeljivo spodnje perilo. Saten in svila podžigata moško domišljijo. Vendar pa spodnje perilo ni pomembno zgolj zaradi morebitnega burenja moške domišljije. Lepo, udobno in morda celo zapeljivo spodnje perilo, ne glede na to, ali ga bo kdo videl ali ne, vpliva na žensko razpoloženje. Leta 2011 so v reviji ShopSmart objavili raziskavo, ki razkriva, da grdo ali neudobno spodnje perilo vpliva negativno na razpoloženje vsaj 1 od 4 žensk. V raziskavo je bilo vključenih 1.008 žensk, starosti nad 18 let.

 

Kako vpliva spodnje perilo na naše razpoloženje?

 

Kar 47% žensk, vključenih v raziskavo, se z lepim ali zapeljivim perilo, oblečenim pod običajnimi oblačili, počuti zapeljivejše in samozavestnejše. Kar 25% žensk naj bi si spodnje perilo izbiralo glede na razpoloženje, ki ga trenutno občuti, in 12% žensk meni, da je izjemno pomemben del njihovega celotnega izgleda.

 

- barva perila je odvisna od starosti

Ženske v starosti med 18 in 34 let, so bolj drzne pri izbiri barv: več kot tretjina (35 odstotkov) izbira spodnje perilo živahnih barv in ne nevtralnih, kot so bela, bež ali črna. 12% anketirah najraje poseže po nedrčkih s potiski, medtem ko se skoraj dve tretjini ženks še vedno najraje odloča, med nevtralnimi barvami: bela (29 odstotkov), sledi črna (21 odstotkov) in bež (15 odstotkov). Najmanj zaželena barva spodnjega perila pa je zelena, zanjo se odloča manj kot 1% žensk.

 

- stil in število

Mlajše ženkse starosti med 18 in 34 let prisegajo na minimalizem, v starostnem obdobju po 35 letih pa prevladujejo klasični kroji. Ko gre za količino, je anketa pokazala, da so ženkse v povprečju lastnice 21 kompletov spodnjega perila, le 10% žensk ima 35 kompletov ali več.

 

Urednica revije ShopSmart Lisa Lee Freeman je predstavitev raziskave pospremila z zaključkom: "Kar nosite pod obleko, je prav tako pomembno, morda celo bolj, kot tisto, kar nosite navzven." S čimer se še kako strinjam. Pa ti?

 

 

Sicer, pa: Zakaj sploh nosimo spodnje perilo?

 

Ženskam z večjimi prsi se zdi to vprašanje odveč. Pri njih je najverjetneje glavni razlog opora prsim. Tiste z manjšimi oprsji pa si lahko privoščijo odhod iz hiše tudi brez spodnjega perila. Takšna naj bi bila 1 od 10 žensk. So pa dame priznale, in to kar četrtina, da imajo spodnje perilo, za katerega bi jih bilo sram, da jih v njem vidi kdo drug. No v tem primeru, pa kar pogumno v shoping.... TUKAJ>>