Osebna urejenost ni stvar odločitve, pač pa je POSLOVNA OBVEZNOST.  Pri izbiri poslovnega videza je pomembno upoštevati načelo »manj je več«. Predvsem pa je potrebno biti pozoren na higieno, vonj, urejeno obleko in pričesko ter nevsiljivo ličenje.

 

Urejen videz:

- ustvarja samozavest,

- dviga osebno uspešnost,

- izboljšuje osebne odnose,

- izboljšuje dobre poslovne odnose,

- utrjuje naše poslovne odnose,

- krepi poslovne učinke podjetja,

- odlikuje pozitivni imidž.

 

Poslovni bonton narekuje strog način oblačenja, a si glede na delo in osebni stil lahko dovolimo vnesti nekaj razgibanosti s pričesko in modnimi dodatki.

 

Ne glede na osebni stil, je potrebno pri izbiri poslovnega videza upoštevati nekaj načel:

 

ENOSTAVNI KROJI

Osnovna poslovna oblačila, kot s elegantne hlače, krilo in suknjič, naj bodo enostavnih krojev. K tem oblačilom lahko kombiniramo različne bluze ali majice ter z njimi popestrimo izgled. Oblačila naj bodo zlikana in barvno usklajena. Svojo ženstvenost lahko poudarimo z obleko diskretnega kroja, ki naj sega do, ali še bolje, čez kolena. Primere primernih poslovnih oblek si oglej >> TUKAJ.

 

NEVTRALNE BARVE

Barve vplivajo na naše in sogovornikovo razpoloženje, od razpoloženja pa je odvisen razplet. Oblačila so v poslovnem svetu iz tega razloga umirjenih barv, namreč morebitnega vihravega neprijetnega vzdušja ne želimo potencirati, pozitivnega vzdušja pa potencirati ni potrebno. Torej izbirajmo umirjene in neopazne barve: mornarsko modro, bež, sivo, belo ali črno. Če imaš rada barve in se v umirjenih tonih ne počutiš dobro, lahko videz popestriš s pisano ruto ali šalom.

 

ČIM MANJ VZORCEV

Različni vzorci, kot tudi barve imajo svojo govorico, ki posredujejo vsebino, na katero se čustveno odzovemo. Zato je v poslovnem svetu navada, da izbiramo ne le umirjene barve, ampak tudi umirjene vzorce. Vzorcem se je najbolje izogniti, če pa to ni mogoče, naj ne  preveč vpadljivi.

 

VEDNO ZLOŠČENI ČEVLJI

Čevlji imajo velik pomen. Naj bodo usnjeni  in se skladajo z našo obleko. Lahko so za odtenek temnejši, a vedno naj bodo čisti in zloščeni. Pri ženskih čevljih s peto je pomembno, da ta ni previsoka. Videz resnosti in zanesljivosti dajejo čevlji s peto, ki ni večja od 7 cm.

 

SPODNJE PERILO

Kožna barva perila je v poslovnem svetu nujnost. Poslovni bonton prepoveduje nošenje belega perila pod belo bluzo in drugimi belimi oblačili. Nezaželeno je tudi nošenje črnega ali drugače obarvanega perila pod belimi oblačili, tudi če niso prosojna. Veliko izbiro spodnjega perila najdeš >> TUKAJ.

 

NOGAVICE

V poslovnem svetu je pod obleko ali krilu nujno nošenje hlačnih nogavic, priporočljiva je kožna barva, ki ustreza vaši barvi polti. In tudi poleti, se žal nošnji nogavic ne boste izognile. Poslovni bonton tudi poleti narekuje nošenje nogavic. Za poletne mesece so najboljša izbira mikromrežaste kožne hlačne nogavice, samostoječe in dokolenke, zadnje le pod hlačami.

 

Pri izbiri materialov je pomembno, da so kakovostna, v cenenih poslovnih oblačilih, bo tudi vaš nastop cenen. Izbirajte med kakovostnimi čevlji, oblačili in perilom. Oblačila in perilo najdete v naši ponudbi >> TUKAJ.