Eden najlepših ptičev na našem planetu je PAV. Človeka navdihuje že od nekdaj. V Evropi prdstavlja prispodobo nečimrnosti, v številnih kulturah Starega sveta in v različnih mitologijah Azije pa velja za sveto ptico.

Nekdaj so verjeli, da je pavje meso nepokvarljivo, da ne strohni, zato pav nosi simbolni pomen za nepokvarljivost, čistost in večnost. Tudi v krščanstvu ima tak pomen, medtem ko v budizmu simbolizira razsvetljeno bitje in opominja na nujnost odpovedovanja navezanosti na materialni svet. V islamu je pav kozmični simbol in predstavlja univerzum.

 

Stotere oči, posute po njegovem repu nas gledajo, morda tudi prestrašijo ali pa enostavno očarajo. Zaradi njih prdstavlja simbol previdnosti in opreznosti, njegova visoko dvignjena glava, ki spominja na kačo, pa naj bi pomenila budnost in čuječnost duše. Preplet safirne barve pavjih oči in bleščečega perja simbolizira hrepenenje in bogastvo duha, ki se dviga pri odkrivanju božanskih skrivnosti. Zaradi vseh barv, ki so združene v njegov repu pa je pav simbol tolerantnosti.

 

In prav pav je navdih za tokratno kolekcijo spodnjega perila. Naj v tebi prebudi božanskost >>> KLIKNI IN SI OGLEJ PAVJO KOLEKCIJO