Modrček oziroma nedrček je potrebno prati redkeje, kot si morda mislite. Pogosto pranje namreč privede do okvare vlaken, izgube elastičnosti in hitrejše obrabe. Običajno lahko nedrček ali modrček nosite 4 do 5-krat pred naslednjim pranjem, seveda ob upoštevanju zunanjih temperatur, vašega potenja, vonja nedrčka oz. modrčka in drugih dejavnikov. Torej bi lahko zaključili, da je najboljše merilo vonj nedrčka: če lepo diši je vse v redu.

NEDRČEK – ŽIVLJENSKA DOBA IN NEGA

Nakup nedrčka oz. modrčka je investicija v udobje in izgled. In za svoje investicije želite, da trajajo. Kako dolga bo življenjska doba vašega nedrčka je odvisno od večih dejavnikov:
 - KAKO SKRBITE ZA NEDRČEK
 - KAKO GA NOSITE
 - KJE ŽIVITE
 - VELIKOST NEDRČKA
Na nekatere dejavnike nimate vpliva, na srečo pa lahko vplivate na najpomembnejše.

ROČNO PRANJE NEDRČKOV

Če želite, da je življenjska doba vašega nedrčka čim daljša, lahko na to najbolje vplivate tako, da pazite kako ga perete. Pralni in sušilni stroji so smrt za nedrčke. Intenzivno mešanje (t.i. centrifuga), in vpliv črpalke povzročita, da košarice nedrčka izgledajo kot pomarančna lupina in večina detergentov je preveč agresivnih za fine tkanine in posebne materiale iz katerih so narejeni nedrčki. Prav tako na tkanino in posledično življenjsko dobo nedrčka negativno vpliva toplota iz pralnega in sušilnega stroja.

UPORABITE nežno PRALNO SREDSTVO

Priporočamo uporabo detergenta za otroška oblačila, otroškega šampona, ali nežne organske produkte za pranje tkanin. Upoštevajte navodila proizvajalca. Preden nedrček prvič operete, preverite ali barva ob stiku izbranega pralnega sredstva zbledi. Pomočite kotiček nedrčka v vodo z pralnim sredstvom, obesite nedrček nad čisto, belo krpo in preverite, ali pri kapljanju vode, kapja obarvana voda.

NEDRČKI NAJ KROŽIJO

Če nosite isti modrček vsak dan, tkanina (Lycra ali spandex ali elastan) ne bo imela dovolj časa, da si opomore in povrne prvotno obliko. Sčasoma se bo material (predvsem na hrbtnem delu) izgubil svojo elastičnost in se ne bo več pravilno prilegal. Torej je pomembno, da istega nedrčka ne nosite vsak dan, pač pa naj nedrčki krožijo. Več kot imate nedrčkov med katerimi lahko izbirate in jim omogočite kroženje, daljša bo njihova življenjska doba.

KAKO POGOSTO NAJ BO PRANJE NEDRČKOV

Prepogosto pranje bo skrajšalo življenjsko dobo vaših nedrčkov. Tu pa se poraja vprašanje, kako pogosto pranje je torej priporočljivo. Ker je le to odvisno od večih dejavnikov, boste optimalno razmerje med številom nošenj vašega nedrčka in pranjem morali najti sami. Pomembno na to vpliva letni čas in dejavnosti, s katerimi se ukvarjate. Najboljše merilo je vonj nedrčka .
Poleti je znoj naš stalni spremljevalec in v tem obdobju bo morda potrebno nedrček oprati vsaki dan. Pozimi pa, v kolikor vam vaše dnevne aktivnosti ne povzročajo pretiranega potenja, lahko nedrček nosite 3 ali 4-krat pred pranjem.

Potrebujete kakšen novi nedrček? Je vaš že spran, raztegnjen, naramnice pri belem nedrčku že umazano sive ali rjave barve?