Pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Modna Dama so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Spletna trgovina Modna Dama (v nadaljevanju tudi "trgovina", "prodajalec", "trgovec") je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje MODNA DAMA, Mina Juršič s.p., Kacova ulica 3, 2000 Maribor, matična številka: 881520800, davčna številka: SI85166405, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi "ponudnik")

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Modna Dama, pravice in obveznosti uporabnika in trgovine ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa na prevzemnem mestu družbe MODNA DAMA, Mina Juršič s.p..

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljali v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je o oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na prevzemnem mestu MODNA DAMA, Mina Juršič s.p..

Vrste uporabnikov

Z enkratnim vpisom v spletno trgovino Modna Dama prek elektronske pošte postane obiskoavlec gost Modne Dame, s potrjeno registracijo v spletni trgovini Modna Dama pa postane član Modne Dame. Tako gost kot član Modne Dame (v nadaljevanju tudi "uporabnik") pridobita pravico do nakupa v spletni trgovini Modna Dama.

Ob registraciji v spletno trgovino kot član pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na info@modnadama.si. sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.

 

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • 1. identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • 3. bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvemi),
 • 4. pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 • 5. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene (ponudnik je zavezanec za DDV),
 • 6. način plačila in dostava,
 • 7. časovno veljavnost ponudbe,
 • 8. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodebe in pogoje za odstop(opis pravice do odstopa v skladu s 43. čl. ZVPot),
 • 9. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Načini plačila

V spletni trgovini Modna Dama ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • s plačilom s PayPal-om,
 • z nakazilom na račun ponudnika po ponudbi/predračunu,
 • z gotovino ob prevzemu (plačilo po povzetju).

Na prevzemnem mestu MODNA DAMA, Mina Juršič s.p. ni možno plačilo z gotovino. Pred prevzemom mora biti opravljeno plačilo po predračunu ali preko Paypal-a. Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.
Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).

 

Veljavnost ponudbe

Navedene cene v spletni trgovini veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. V primeru, da se ob artiklu pojavi cena 0,00, gre očitno za napako in bo v tem primeru bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Slike so dejanske slike ponujenih artiklov, a te nujno ne odražajo lastnosti artikla: npr. odtenek barve je lahko nekoliko drugačen, kot je videti na ekranu naprave (osvetlitev med slikanjem in osvetlitev ekrana vplivata na izgled barve), obliko kroja nedrčka je nemogoče zagotovo razbrati iz slike, ipd. 

 

Veljavnost akcijske ponudbe

Roki veljavnosti akcije so navedeni ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo. Popusti se ne seštevajo. Pri nakupu velja najvišji, takrat veljavni, popust. 

Postopek nakupa

 • 1. Naročilo sprejeto.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Na tem koraku ima kupec v roku ene ure možnost preklicati naročilo. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

 • 2. Naročilo potrjeno.

Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pri dobavi blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču, je ponudnik izključno vezan na dobavo s strani ponudnikovega dobavitelja in na čas, v katerem lahko ponudnikov dobavitelj dostavi blago do ponudnika. Prek elektronske pošte ponudnik kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga. Če je dobavna doba zelo dolga in kupec ne želi čakati, lahko kupec to sporoči ponudniku, ki bo artikel odstranil iz naročila in vrnil kupcu morebitna že vplačana sredstva, ostale artikle iz naročila pa po izbiri kupca, ali dobavil, ali pa celotno naročilo storniral. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave blaga, ki ga ponudnik nima na zalogi v lastnem skladišču.

 

 • 3. Blago odpremljeno.

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

 

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med trgovino in kupcem je v spletni trgovini Modna Dama sklenjena v trenutku, ko trgovina kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za trgovino kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (tj. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku spletne trgovine Modna Dama. 

Darilni boni

Darilne bone je mogoče naročiti preko spletne trgovine Modna Dama in prejeti po pošti. 

Darilni bon je dokument, ki ga spletna trgovina Modna Dama izda ob plačilu v obliki dokumenta s kodo, s katero je mogoče izkoristiti vrednost bona ob nakupu v spletni trgovini Modna Dama. Kodo se vpiše v košarici v okence "PROMOCIJSKI KUPON" pri oddaji naročila. Spletna trgovina Modna Dama, je skladno s temi splošnimi pogoji, zavezana sprejeti darilni bon kot plačilo za blago, ki ga prodaja, v obdobju veljavnosti bona. Obdobje veljavnosti bona je 1 leto od nakupa bona. Kupec bona je o veljavnosti bona dolžan obvestiti prejemnika bona.

Vplačilo darilnih bonov je možno opraviti s plačilom po povzetju, s plačilom po predračunu ali preko PayPal-a (poslovanje skladno s splošnimi pogoji poslovanja). Terjatev iz darilnega bona je vezana na dokument in gre vsakokratnemu imetniku darilnega bona. Izpolnitev terjatev iz darilnega bona lahko, ob predložitvi darilnega bona, zahteva njegov imetnik, brez kakršnekoli identifikacije. 

Imetnik darilnega bona lahko zahteva izpolnitev obveznosti darilnega bona v času veljavnosti darilnega bona v spletni trgovini Modna Dama. Čas veljavnosti darilnega bona je eno leto od datuma nakupa darlnega bona.

Izpolnitev obveznosti iz darilnega bona zahteva imetnik tako, da ob oddaji naročila v okence "PROMOCIJSKI KUPONI" vpiše kodo bona ali pri telefonskem naročilu pove kodo bona prodajalki na liniji. 

Če je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. Ker darilni bon ni izplačljiv v gotovini, si spletna trgovina Modna Dama pridžuje pravico, da ga bo sprejela kot plačilno sredstvo le v primeru, ko bo vrednost nakupa imetnika darilnega bona enaka ali večja od nominalne vrednosti darilnega bona. Če je vrednost nakupa nižja od vrednosti darilnega bona, se razlika do polne vrednosti bona ne vrača. Darilnega bona ni mogoče zamenjati za gotovino. 

Darilni bon je prenosljiv, tako da lahko imetniku darilni bon prenese na tretjo osebo brez omejitev. Prenos se opravi z izločitvijo darilnega bona, nov imetnik pa tako pridobi vse pravice, ki jih je imel prejšnji imetnik. Stari lastnik je novemu imetniku dolžan prenesti podatke o veljavnosti bona in morebitne spremembe v poslovanju spletne trgovine, ki bi lahko bile relevantne za koristnika bona.

Na darilnem bonu mora biti vidna koda bona, zato v območje kode ni dovoljeno pisati, brisati, črtati in popravljati, v nasprotnem primeru se šteje darilni bon za neveljavnega. Z darilnimi boni ni možno kupiti drugega ali več drugih darilnih bonov. Darilnega bona ni mogoče zamenjati za gotovino. Za izgubljene ali ukradene bone ne odgovarjamo. Darilni bon je prenosljiv. 

V primeru, da spletna trgovina Modna Dama, ugotovi da je darilni bon ponarejen, zavrne izpolnitev obveznosti iz darilnega bona.

Spletna trgovina Modna Dama si pridružuje pravico do kakršnihkoli sprememb splošnih pogojev poslovanja z darilnimi boni brez posebne najave.

Morebitni spori med strankami, ki izvirajo ali so v kakršnikoli povezavi z darilnimi boni, se rešujejo sporazumno. V nasprotnem primeru bo spor reševalo pristojno sodišče v Mariboru. 

Postopek obveščanja o nakupu

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Članu Modne Dame so an spletni strani Modne Dame vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
 • Modna Dama lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontakto telefonsko številko.
 • Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpiše še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Potrošnik (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema artiklov prodajalcu pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, in sicer na kontaktni e-naslov: info@modnadama.si. Rok se začne šteti en dan po datumu od prevzema artiklov. V 14 dneh po posredovanem sporočilu o odstopu, je potrebno vrniti blago prodajalcu.

Obrazec za odstop od pogodbe potrošnik prejme v paketu z artikli, dostopen pa je tudi TUKAJ.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejeti artikel vrne po pošti na naslov MODNA DAMA, Mina Juršič s.p., Kacova ulica 3, 2000 Maribor, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. 

Vrnitev prejetih artiklov podjetj v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nepoškodovani originalni embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Kupljene izdelke je potrebno vrniti prodajalcu nepoškodovane, neoprane in nespremenjene in v nespremenjeni količini, razen če so izdelki uničeni, pokvarjeni, izgubljeni ali se je njihova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv uporabnik (kupec).

Če je poštni paket, s katerim je uporabnik (kupec) prejel naročene izdelke, fizično poškodovan, če v njem manjka vsebina ali če kaže znake odprtja, mora uporabnik (kupec) sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. Za vrnjene izdelke ponudnik uporabniku (kupcu) takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu vrne vplačani znesek brez obračunanih poštnih stroškov. V primeru plačila s PayPal-om se vračilo kupnine izvede na PayPal, razen če je izrecno želeno drugače - v tem primeru se nakaže vrednost kupnine odštete za PayPal provizijo, ki je bila ob nakupu zaračunana prodajalcu. Odšteti oziroma koriščeni darilni bon, morebitne koriščene promocijske kode in drugi popusti, kot je tudi brezplačna poštnina, pa se uporabniku (kupcu) ne vrnejo. Vračilo vplačanega zneska izvrši uporabniku (kupcu) z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil uporabnik (kupec), razen če je uporabnik (kupec) izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Neprevzeti paketi

Kupec je po oblikacijskem zakoniku naročen paket dolžan prevzeti in plačati odkupnino. V kolikor kupec paketa ne prevzame s tem dejanjem podjetju povzroča finančno škodo. Vse potencialne kupce pozivamo, da pred oddajo naročila preverijo svoje finančno stanje in da v primeru nezmožnosti plačila ne naročajo v spletni trgovini. O prevzemu paketa ste obveščeni večkrat: (i) z SMS sporočilom Pošte Slovenija, ko je paket na poti na vaš naslov, (ii) na dan dostave z obvestilom pošte, če vas v trenutku dostave ni na naslovu. V primeru, da naročilo z izbranim načinom plačila "po povzetju" ni prevzeto, stranki zaračunamo stroške pošiljanja in vračanja naročila, administrativne stroške in pogodbeno kazen v skupni višini:

- 12 evrov za naročila do 50€

- 25 evrov za naročila nad 50 €

Cene pogodbenih kazni so z DDV.

Naročnik se lahko pogodbeni kazni izogne z vnovično dostavo povečano za stroške vrnitve pošiljke in nove dostave. Vnovično naročilo je možno plačati le po predračunu. V primeru lažnih naročil bomo IP naslov predali v nadaljnjo obravnavo policiji kot zlorabo.

Stvarna napaka

MODNA DAMA, Mina Juršič s.p. odgovarja za stvarne napake (opredeljene stvarne napake v zadnjem odstavku) kupljenih izdelkov v spletni trgovini Modnadama.si. Kupec sporoči reklamacijo na spletni elektronski naslov info@modnadama.si. Potrošnik mora v obvestilu o napaki podrobneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.

Prosim, da kupec izpolni obrazec za reklamacijo  (obrazec je dostopen TUKAJ) in ga izpolnjenega priloži blagu. Prav tako priloži kopijo originalnega računa. Blago s kopijo računa in obrazcem najkasneje v 15 dneh po pisno oddanem sporočilu pošljete na podjetje MODNA DAMA, Mina Juršič s.p..

MODNA DAMA, Mina Juršič s.p. bo najkasneje v osmih delovnih dneh po pisnem sporočilu kupca potrdila prejem reklamacije in podala tudi pisni odgovor na rešitev reklamacijskega zahtevka. 

O reklamaciji zaradi stvarne napake nas lahko obvestite v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita.

 

MODNA DAMA, Mina Juršič s.p. ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po tem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

 

Opredelitev stvarne napake:

- če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;

- če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, zaradi katere jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oz. bi mu morala biti znana;

- če stvar nima lastnosti ali odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oz. predpisane;

- če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model prikazan le zaradi obvestila.

 

Dobavni rok

Dobavni roki so dolgi med 1 - 21 dni in so za vsak artikel posebej izraženi v številu delovnih dni v kratkem opisu izdelka ob slikah, tik pod ceno. In vsakemu naročilu telefonsko sporočeno, v kolikor je ta rok drugačen. 

 

Dostava

Ponudnik mora blago dostaviti v obljubljenem času. Dostavo prejetih naročil vrši Pošta Slovenije. Strošek dostave je 4,00€, pošta pa si pri odkupninskih pošiljkah zaračuna še svojo provizijo. Ob odpremi vašega naročila prejmete potrditveni mail. 

Dostava je možna le za uspešno oddana naročila. Po pakiranju naročenega blaga in predaji naročila kuriju v dostavo do navedenega naslova, bo o tem kupec po elektronski pošti obveščen.

Dostave naročenega blaga se ne izvaja ob sobotah, nedeljah in praznikih.

- Redna dostava za oblačila in Bye Bra proizvode - v 1-3 delovnih dneh po potrditvi naročila našim zaposlenim preko elektronske pošte ali telefona (za izdelke na zalogi).

- Redna dostava za perilo - v 5-14 delovnih dni po potrditvi naročila našim zaposlenim preko elektronske pošte ali telefona (za izdelke na zalogi pri dobavitelju).

- Izredna dostava - v 30 dneh po potrditvi naročila našim zaposlenim preko elektronske pošte ali telefona (za izdelke, ki so naknadno naročeni pri naših partnerjih).

 

Varnost

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil.

 

Varovanje osebnih podatkov

Modna Dama za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov Modne Dame: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni

 

Pravica do zasebnosti

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani modnadama.si, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije.

 

Komunikacija

Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila. Pošiljatelj mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne prejema reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval.

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila, ali zamenjavo naročenega izdelka. Vse fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@modnadama.si ali po klasični pošti na naslov:
MODNA DAMA, Mina Juršič s.p., Kacova ulica 3, 2000 Maribor.

Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. MODNA DAMA, Mina Juršič s.p. ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na povezavi TUKAJ.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES. 

 

Možnost vračila

Če ne boste zadovoljni, lahko menjate ali vrnete naročeno.

Svetovanje pri izbiri

Pokličite, z veseljem vam bomo svetovali pri izbiri.

100% zadovoljstvo

Za vse nakupe nudimo 14 dnevno garancijo.